Dubbelboll 115 cm

659,00 kr

Tidigare lägsta pris: 659,00 kr.

I lager (kan restnoteras)

Artikelnr: 520 Kategori:

Beskrivning

Med en dubbelboll har du möjlighet att aktivera hela hundens kropp. Hunden kan tränas sittande, liggande eller stående på bollen, eller låt bakdelen stå kvar på golvet. Du kan justera svårighetsgraden genom att öka eller minska luften i bollen. Ju mindre luft det är i bollen, desto större utmaning för hunden.

På grund av sin avlånga form är dubbelbollen mer stabil än en rund terapiboll eftersom den endast rör sig i sidled. Hunden kan sträcka ut sin rygg och du kommer enkelt tätt intill bollen. Det är viktigt att du håller fast bollen under hela träningspasset så att hunden inte faller och skadar sig.

Dubbelbollen är utmärkt för rehabiliteringsövningar efter en skada eller operation. All rehabiliteringsträning bör ske i samråd med utbildad hundfysioterapeut eller veterinär.

Praktisk information

När du väljer storlek på din dubbelboll så kan du mäta avståndet mellan fram- och baktassar när hunden står i avslappnad position på golvet. Det viktiga är att inte välja en för liten boll, eftersom hunden då tvingas att krumma sin rygg.

Avstånd fram- och baktassar     Bollens längd

Upp till 30 cm     50 cm eller längre

Upp till 35 cm     65 cm eller längre

Upp till 55 cm     80 cm eller längre

Upp till 65 cm     115 eller längre

upp till 90 cm     130 cm

OBS! Första gången du blåser upp din boll kan du få göra det stegvis. Pumpa upp så långt det går och låt bollen vila i ett par timmar. Upprepa sedan. Angivet maxmått ska inte utmanas. Använd en pump med pluggventil eller en kompressor. Pump ingår ej.

Specifikation:

Maxmått: Längd upp till 115 cm. 70 cm/diameter (omkrets 219 cm)

Färg: Blå

Maxvikt: 120 kg.

Tillverkas: Italien

EU medical device class I- Medicintekniska produkter av klass I som överensstämmer med Europeiska bestämmelser. CE-märkt.