Dubbelboll 50 cm

299,00 kr

Tidigare lägsta pris: 299,00 kr.

I lager

Artikelnr: 5201H Kategori:

Beskrivning

Med en dubbelboll har du möjlighet att aktivera hela hundens kropp. Hunden kan tränas sittande, liggande eller stående på bollen, eller låt bakdelen stå kvar på golvet. Du kan justera svårighetsgraden genom att öka eller minska luften i bollen. Ju mindre luft det är i bollen, desto större utmaning för hunden.

På grund av sin avlånga form är dubbelbollen mer stabil än en rund terapiboll eftersom den endast rör sig sidledes. Hunden kan sträcka ut sin rygg och du kommer enkelt tätt intill bollen. Det är viktigt att du håller fast bollen under hela träningspasset så att hunden inte faller och skadar sig.
Dubbelbollen är utmärkt för rehabiliteringsövningar efter en skada eller operation. All rehabiliteringsträning bör ske i samråd med utbildad hundfysioterapeut eller veterinär.

Praktisk information
När du väljer storlek på din dubbelboll så kan du mäta avståndet mellan fram- och baktassar när hunden står i avslappnad position på golvet. Det viktiga är att inte välja en för liten boll, eftersom hunden då tvingas att krumma sin rygg.

Avstånd fram- och baktassar Bollens längd
Upp till 30 cm 50 cm eller längre
Upp till 35 cm 65 cm eller längre
Upp till 55 cm 80 cm eller längre
Upp till 65 cm 115 eller längre
upp till 90 cm 130 cm

OBS! Första gången du blåser upp din boll kan du få göra det stegvis. Pumpa upp så långt det går och låt bollen vila i ett par timmar. Upprepa sedan. Angivet maxmått ska inte utmanas. Använd en pump med pluggventil eller en kompressor. Pump ingår ej.

Maxmått: Längd upp till 50 cm. 30 cm diam (omkrets ca 99cm).
Färg: Blå
Maxvikt: 120 kg.
Tillverkning: Italien
EU medical device class 1– produkten är CE-märkt enligt Europeisk standard

OBS! Ej lämplig för barn under 3 år, balansbollen innehåller smådelar (ventilen).