Dogparkour

Träna dogparkour med din hund

Hela området på drygt 600 kvm är inhägnat. Här finns flertalet hinder som utmanar hunden på olika sätt, fokusera träningen på specifika muskelgrupper eller träna mer allmänt det är helt upp till dig. Dogparkourbanan kan förutom styrketräning användas på flera olika sätt tex stärka självförtroendet, träna kroppskontroll eller bara göra av med energi.

När du tränar är det några saker som kan vara bra att tänka på:

Ta med dig mycket godis 
När du tränar, speciellt mer avancerade övningar eller specifika muskelgrupper, kan det vara bra att belöna ofta. Många små godisar är det bästa.

Ha sele på hunden 
Selen hjälper dig att stötta hunden om ni jobbar på högre höjd eller på ojämnt underlag. Det är också ett sätt att minska risken för skador då du har större kontroll på hunden i sele och har möjlighet att dämpa fallet om de ramlar.

Se till att hunden är väl rastad innan ni går in
För att underlätta träningen samt hålla området trevligt ska hundarna rastas utanför.

Anpassa träningen efter dagsformen 
Träning ska vara roligt, det gäller även friskvårdsträning. Vissa dagar kan vi behöva backa i träningen eller ta det lite lugnare än vanligt. Det är okej! Nästa gång går träningen kanske bättre än vanligt.

Vilket alternativ passar dig bäst?

 

Hyr dogparkourbanan och träna själv

När du hyr banan är ni helt själva på banan, varken instruktör eller andra ekipage är där.
Det är fritt fram att bjuda in era hundkompisar till träningspasset utan extra kostnad.
Du hyr banan i 30 minuter för 50 kr
Nyhet! Träna hur mycket du vill för endast 200 kr/månaden läs mer

Tänk på! När du hyr banan för att träna själv är det inte säkert att det är någon på plats. Behöver ni komma i kontakt med mig under tiden ni tränar kan ni höra av er via telefon 0764157115.
Parkera nere vid stallen så hittar ni dogparkourbanan bakom byggnaderna.

Kom på öppen träning

Varje lördag mellan 12-13 öppnar vi upp banan för lördagsfys. Detta träningstillfället är som ett mellanting mellan att hyra banan och träna med instruktör. Ni bestämmer själva vad ni ska göra och tränar på som om ni hyrt banan själva. Jag finns på plats under hela tiden och kommer att hjälpa er framåt i träningen så mycket jag hinner med men då många kan vara på plats samtidigt blir tiden med varje ekipage begränsad. Detta är dessutom ett utmärkt tillfälle att inspireras av varandra.

Föranmälan gäller så hör av dig till mig om du vill komma. Vid för få anmälningar ställs det in.
Fredagsfysen kostar 150 kr

Boka en privatträning med instruktör

Här går vi tillsammans igenom övningar som passar din hund och era mål. Desto mer jag vet om er innan passet gör att jag kan planera upp ett bättre pass så skriv gärna lite om era mål.
30 minuter med instruktör kostar 350 kr
Vill ni boka längre tid eller är ni en grupp som vill komma på privatrträning?
Hör av er så löser vi det!