Inför besöket

Första steget: Välj tjänst

Innan du bokar ditt första besök fundera på vad du vill få ut av besöket. Misstänker du att hunden är spänd eller har annan smärtproblematik du vill ha hjälp med? Har du en fullt frisk hund där du vill ha hjälp komma igång med fysträningen? Eller har du en fullt frisk hund och bara vill säkerställa att din bild stämmer? 

Om första eller andra alternativet stämmer bäst in på dig ska du boka en “Friskvårdskontroll inkl behandling”
Om tredje alternativet stämmer bäst in på dig ska du boka en “Friskvårdskontroll utan behandling”

Har du en osäker hund och är osäker på om den kommer klara av ett besök?
I friskvårdskontrollerna ingår alltid lite extra tid, dels för att hunden ska hinna bekanta sig med mig och miljön men också för att vi genom hela besöket ska ha tid att anpassa det helt efter hunden. Tror du inte att det kommer räcka kan du börja med att boka en “Hanteringsträning”. Ett 20 minuter långt besök där vårt enda fokus ligger på att hunden ska trivas.

Andra steget: Boka ditt besök

När du bestämt vilken tjänst som passar er bäst är det dags att boka in ditt besök. Det gör du enklast via hemsidan där du kan boka när det passar dig och ser direkt vilka tider som finns tillgängliga för bokning.

markshundhalsa.valei.com

Självklart går det lika bra att kontakta mig direkt via telefon eller mail för att boka in din tid. Tänk på att jag inte alltid kan svara när du ringer men skicka då ett sms så ringer jag upp så snart jag kan.

Tredje steget: Förbered dig inför besöket

Ditt besök är bokat och det har blivit dags att förbereda dig. Generellt behöver du inte förbereda dig så mycket inför besöket utan allt som behövs finns på plats. Något som däremot kan vara bra att ta med är hundens favoritbelöning, speciellt om den är kräsen. Första besöket brukar det alltid gå åt lite extra mycket godis så många mindre bitar är oftast bättre än få stora.

Kommer du för att du misstänker smärtproblematik?
Då finns det några saker till jag vill att du tänker på inför ditt besök. För anteckningar innan besöket på när du märker av problemet. Även detaljer som hur hunden sitter, står, ligger kissar osv kommer jag fråga om så kolla lite extra på om alla benen verkligen ser likadana ut och om något ändrats där sen du upptäckte smärtproblematiken.

Fjärde steget: Dags för ditt besök

Under ditt besök har vi många delar vi ska gå igenom speciellt om du bokat ett besök med behandling. 
När du kommer börjar vi utomhus med en rörelseanalys. Ni får då gå fram och tillbaka i några olika hastigheter för att jag ska se hur hunden rör på sig och om den belastar som den ska.

När rörelseanalysen är klar är det dags att gå in. Då får hunden chans att bekanta sig med miljön under tiden vi pratar om anledningen till ert besök och hur hundens historik sett ut.

Sen är det dags för hunden att hoppa upp på bordet. Här görs undersökningen som bland annat innefattar kontroll av muskelstatus, koll på hullet samt kontroll av senor & ligament. Om du bokat “Friskvårdskontroll utan behandling” slutar ditt besök här.
Har du bokat “Friskvårdskontroll inkl behandling görs även den i form av massage eller elektroterapi på bordet innan vi går vidare.

Nästa steg är vattentrasken. Vi börjar introducera den långsamt under detta besöket. Vissa hundar gör ett helt träningspass redan första gången medans andra bekantar sig med vattnet eller bandet samtidigt som de får massa godis. Oavsett hur långt de kommer första gången brukar vattentrasken vara höjdpunkten av besöket efter bara 2-3 gånger, även dem som inte gillar vatten vanligtvis.

Efter vattentrasken väntar en stund avslappning på vibbplattan och en genomgång av hemgångsråden som bland annat innefattar olika övningar för att stärka kroppen.