Friskvårdskontroll hund

Friskvårdskontroll

En grundlig undersökning där jag kollar statusen på hundens leder, muskler, senor m.m. Detta gör jag med hjälp av palpation och kontroll av ROM.

Efter undersökningen lägger vi upp en behandlingsplan som kan innefatta allt ifrån besök 1 gång om året till flera gånger i veckan beroende på hundens eventuella problematik.

Massage

Massage har flera positiva effekter däribland ökad blodcirkulation, sänkt blodtryck, förbättrad lymfcirkulation m.m. Allt detta bidrar till att spänningar i muskulaturen släpper och hundens prestationsförmåga ökar.

Hunrehabilitering canineopat borås mark

Vattentrask

Vattentrasken är ett väldigt bra hjälpmedel efter operationer, för överviktiga hundar eller som variation i den aktiva hundens konditionsträning. Tack vare att man kan ställa in vattennivån och hastigheten kan man variera träningen väldigt mycket. Det bidrar också till att man får bättre koll på rörelserna vilket underlättar vid rehabilitering.

Elektroterapi

Elektroterapi är ett väldigt mångsidigt verktyg som kan användas för smärtlindring, avslappning och för att starta kroppens egna läkningsprocess. Elektroterapin kommer djupare ner i vävnaden än vad massagen gör så de kompletterar varandra väldigt bra. Den kan också vara bra i början för hundar som är lite osäkra då den inte känns under behandlingen.

Elektroterapi hund

Vibbplatta

Vibbplattan är ett väldigt mångsidigt verktyg som används till både träning och avslappning. Använder man låga hertz kommer man åt den avslappnande effekten. Den passar bra att använda som komplement till elektroterapi och massage för att öka effekten men också efter ett pass i vattentrasken för att kroppen ska slappna av. Vill man använda vibbplattan för träning använder man lite högre hertz. Detta passar bra att använda under rehabilitering för att bygga upp musklerna efter en skada.